Image

Ica Fastigheter köper Ekholmen Centrum av Agora

Transaktioner Ica Fastigheter har köpt Ekholmen Centrum i Linköping samt två anslutande tomträtter med parkeringsplatser. Försäljningen sker genom en bolagsaffär till ett underliggande värde om drygt 312 miljoner kronor.
Publicerad den 30 April 2018
Ekholmen Centrum. Bild: Ica Fastigheter
Ekholmen Centrum.

2015 tog Agora över Ekholmen Centrum i Linköping och har sedan dess utvecklat fastigheten till vad den är i dag.

Fastigheten uppgår till cirka 12 780 kvadratmeter och är fullt uthyrd till bland annat Ica Kvantum, Willys, Systembolaget samt annan handel, restaurang, apotek, gym och service. Under 2017 hade Ekholmen Centrum 2,6 miljoner besökare.

– Förvärvet av Ekholmen Centrum är en del i Ica Fastigheters strategi att köpa och fortsatt förädla fastigheter i stadsnära och expansiva lägen, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter.

– I nära samarbete med våra hyresgäster har vi utvecklat och gjort Ekholmen Centrum till ett riktigt attraktivt stadsdelscentrum. Agora har gjort ännu en mycket bra utveckling och önskar Ica Fastigheter lycka till i den fortsatta förvaltningen av Ekholmen. Vi fortsätter nu att fokusera på utveckling av våra centralt belägna fastigheter, säger Rikard Edenius, vd för Agora.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige