Image
Bild på iBoxen nummer: 998 - 1 000 på Flogstavägen i Uppsala. Med på bilden är Daniel Arnberg, teamledare på Saps, en av de leverantörer iBoxen samarbetar med för utsättning och underhåll av boxar.
Bild på iBoxen nummer: 998 - 1 000 på Flogstavägen i Uppsala. Med på bilden är Daniel Arnberg, teamledare på Saps, en av de leverantörer iBoxen samarbetar med för utsättning och underhåll av boxar. Bild: iBoxen

Iboxen passerar 1 000 leveransboxar i Sverige

Bolag Iboxen placerade ut de första leveransboxarna på Södermalm i Stockholm i mars förra året. Nu, drygt ett år senare, finns 1 009 leveransboxar i 45 av Sveriges kommuner. Via iBoxen kan e-handlare just nu nå cirka 40 procent av Sveriges befolkning.
Publicerad den 20 Maj 2022

– 1 000 boxar är en viktig milstolpe och samtidigt är det bara början på iBoxens resa. Vi har full finansiering att fortsätta att utveckla en helt ny infrastruktur med leveransboxar med en unik tillgänglighet, säger Tim Jörnsen, vd för iBoxen.

Svensk Handel spår att e-handeln kommer stå för 40 procent av den totala detaljhandeln år 2030. Idag är motsvarande siffra 16 procent. Det innebär att framtidens paket­volymer kommer ställa till stora problem om det inte finns tillräckligt med hållbara leverans­alternativ.

iBoxen samarbetar med kommuner, fastighetsägare, transportbolag och en mängd andra aktörer för att kunna fortsätta att skala upp infrastrukturen. iBoxen, som är den enda boxlösningen som är öppen och tillgänglig för alla transportbolag, har redan avtal med tio av Sveriges största transportbolag* och inom kort tecknas ytterligare två avtal.

– Alla våra samarbetspartners ser ett stort värde i den samhällsinfrastruktur som vi utvecklar. Transportbolagen är måna om att kunna erbjuda sina e-handlares kunder ett helt nytt och bekvämt leveransalternativ i form av iBoxen, säger Tim Jörnsen.

Flera andra spännande användningsområden har dykt upp, bland annat inom sjukvård, servicelogistik, samt som click and collect-lösning.

Sedan några månader tillbaka kan alla, såväl privatpersoner som småföretagare och fastighetsägare, använda boxarna för exempelvis sälja begagnade varor, lämna över reservdelar eller nycklar.

Idag finns iBoxens 1 009 leverans­boxar i 45 av de största kommunerna i Sverige. Bland annat i Gävle, Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Lund, Linköping, Malmö, Norrköping, Jönköping, Stockholm, Södertälje, Uppsala och Örebro.

Iboxen ägs av grundarna Balder, SBB och Redito, och är finansierat för att utveckla ett nätverk med boxar över hela Sverige.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Blackrock: "Vi tittar på både stora portföljaffärer och enskilda tillgångar i hela Norden"

Bolag Blackrock tog nyligen sitt första steg på den heta nordiska logistikmarknaden. Efter affären med Kilenkrysset berättar Thorsten Slytå, Nordenchef på Blackrock, för Fastighetssverige om vilka nya förvärv de letar efter på de nordiska marknaderna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige