Image

I am Home köper och utvecklar i Halmstad

Transaktioner I am Home, byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus och samhällsfastigheter, har tecknat avtal om att förvärva en välbelägen fastighet i Halmstad, mellan centrum och Tylösand. På fastigheten ska omkring 160 bostäder med en total yta om 11 500 kvadratmeter BTA utvecklas.
Publicerad den 27 November 2018

– Halmstad är en stad vi länge sökt oss till och förvärvet utgör ett utmärkt tillskott i vår projektportfölj. Ett förvärv på orten som vi hoppas skall följas av fler. Vi ser fram emot att utveckla hållbara bostäder i modern arkitektur med hög kvalitet i ett attraktivt område, säger Niklas Andersson, grundare av I am Home.

Avtalet gäller fastigheten Halmstad Bonden 7, som förvärvas från en privat fastighetsägare. Fastigheten är belägen mellan centrum och Tylösand intill det redan utvecklade bostadsområdet Rotorp, med direkt närhet till grönområdet Alet. På fastigheten finns idag lätt industri vilken skall rivas.

Framtagande av bygglovshandlingar inleds omgående och byggstart förväntas under 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige