Image
Bild: Genesta.

Huvudkontor flyttar till Kista

Uthyrning Genesta har tecknat ett hyreskontrakt om 2 150 kvadratmeter med Cale Access AB i Kista. Cale Access kommer att flytta sitt huvudkontor inklusive utveckling och säljavdelning till fastigheten Hornafjord 1.
Publicerad den 13 September 2011
Hornafjord 1. Bild: Rotstein Arkitekter. Bild: Genesta.
Hornafjord 1. Bild: Rotstein Arkitekter.

Ytorna kommer att bli totalrenoverade och inredda för att passa Cales behov. Fastigheten har nyligen genomgått en större renovering som har resulterat i ny fasad, nya entréer och nya fönster.
- Vi är mycket glada att ha Cale Access som vår nya hyresgäst. Vi erbjuder dem en kontorsmiljö som kommer att passa deras verksamhet utmärkt under kommande år. Hornafjord har en effektiv planlösning, representativa entréer och ett utmärkt läge i Kista. Hyreskontraktet är helt i linje med Genestas affärsplan för fastigheten, där uthyrningsgraden har gått från 17 procent 2008 till över 70 procent i dag, säger John Davison, Head of Asset Management på Genesta.

- Det är ett attraktivt område och våra högt ställda krav på lokalen uppfylldes vilket fällde avgörandet”, säger Henrik Mella, Managing Director på Cale Access.

Genesta har arbetat med Rotstein Arkitekter under utformandet av Cales nya huvudkontor och Arcona har utför ombyggnation av ytan. Cale Access är en världsledande leverantör av systemlösningar, tillbehör, service och support inom obevakade betalnings- och avgiftssystem.

Det finns en vakant sektion kvar att hyra ut i Hornafjord om cirka 6 000 kvadratmeter som är designad för en större hyresgäst med egen representativ entré från Isafjordsgatan.

Tidigare under 2011 har Genesta även hyrt ut lokaler i sitt övriga svenska fastighetsbestånd till ÖoB, Hööks Hästsport, Fitness24 Seven och A-reco.

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige