Image

Humlegården fyller upp på Birger Jarlsgatan

Uthyrning Humlegården har tecknat avtal med Face 2 Face på Birger Jarlsgatan 25 i Stockholm. Fastigheten, som nyligen har moderniserats, är nu fullt uthyrd.
Publicerad den 4 Februari 2015
Annons
Image

Under 2012 påbörjade Humlegården Fastigheter tomställandet av fastigheten på Birger Jarlsgatan 25. Efter varsam renovering av lokalerna har nya hyresgäster flyttat in och huset är nu fullt uthyrt.

I förra veckan tecknades hyresavtal för den sista lediga kontorslokalen med företaget Face 2 Face. Bland övriga hyresgäster som flyttat in i fastigheten på Birger Jarlsgatan 25 efter renoveringen finns bland andra Stockholms Handelskammare, Linked In, Redito, advokatbyrån Wigge & Partners och JLL Tenzing.

Fastigheten, som har ett högt kulturhistoriskt värde, har moderniserats i samspel med den anrika jugendarkitekturen.

- Efterfrågan på moderna lokaler i fastigheter med karaktär är stor, och det är just kombinationen av fin arkitektur och effektiva kontor som har bidragit till att vi lyckats hyra ut lokalerna i huset så fort. För moderna företag är det inte bara interiören som är avgörande, det är även viktigt hur fasad, entré och trapphus samspelar för att välkomna sina besökare, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården Fastigheter.

Byggnaden har genomgått stora förändringar där bland annat en hjärtvägg har ersatts med en pelarstomme vilket har möjliggjort effektivare kontorsytor. Humlegården har även samarbetat med en ljusarkitekt för att skapa trevliga miljöer i delar av huset som saknar direkt dagsljus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbyggens vd Johanna Frelin om problemen på bostadsmarknaden

Bolag Under tredje kvartalet sålde Riksbyggen 232 bostadsrätter vilket är en ökning med 14 procent jämfört med samma period förra året. Riksbyggens vd Johanna Frelin beskriver marknadsläget för Fastighetssverige. Samtidigt som de själva utvecklas starkt så menar hon att det finns stora problem på den svenska bostadsmarknaden. Här är de förändringar som företaget vill se: "Finns ett stort underliggande behov av bostäder i Sverige".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY