Image

HSB sluter klimatavtal för 320 000 lägenheter

MILJÖ 25 regionala HSB-föreningar, med över 320 000 lägenheter, runt om i Sverige har kommit överens om att utarbeta en gemensam klimatstrategi och om att teckna klimatavtal. Verksamheten i de 25 föreningarna omfattar 93 procent av samtliga HSB-lägenheter.
Publicerad den 10 April 2008

Föreningarna startar omedelbart ett gemensamt projekt som inom kort ska sätta konkreta mål för hur

# Utsläppen av växthusgaser ska minskas
# Användningen av förnyelsebara energikällor ska öka
# Den totala energianvändningen ska sänkas
# Energitjänsterna till bostadsrättsföreningarna ska bli effektivare och mer klimatsmarta.

Initiativet till HSB:s klimatsatsning togs av ett antal unga medarbetare i HSB som deltog i ett internt ledarutvecklingsprogram.

- Vi i HSB vill gå före i den klimatsatsning som hela Sverige ska genomföra enligt överenskommelse inom EU. Min övertygelse är att vi i HSB ska ha ett mer ambitiöst mål än den minskning av utsläppen med 30 procent fram till 2020 som regeringen har slagit fast för hela landet, säger Kent-Olof Stigh, ordförande i HSB Riksförbund.

De konkreta målen kommer att bestämmas av HSB-föreningarna i den gemensamma processen som nu kommer igång.

- Vi blir mer effektiva i att uppnå mål om alla varit med och formulerat dem. Jag tror att vi kan nå långt eftersom bostäderna har en stor potential när det gäller att spara energi och bli mer klimatsmart, säger Kent-Olof Stigh.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige