Image

HSB och Skanska bygger i Huddinge

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av HSB Bostad AB att bygga tre punkthus med sammanlagt 88 bostadsrättslägenheter, vid Kvarnbergsplan i Huddinge.
Publicerad den 17 April 2014
Skanska bygger åt HSB i Huddinge. Bild: HSB
Skanska bygger åt HSB i Huddinge.

Kontraktet är värt cirka 120 miljoner kronor.

De nya husen uppförs i anslutning till ett villaområde nära Björkängshallen och Huddingehallen på några minuters bussavstånd till Huddinge Centrum.

– Vi är väldigt glada över att få samarbeta med HSB och bygga nya lägenheter på bekvämt pendelavstånd till Stockholm. Liksom Skanska månar HSB om hållbara byggmetoder och minskade utsläpp av koldioxid. Genom att arbeta med miljöcertifiering av husen har vi tydliga mål att sträva efter vad gäller byggmaterial, kvalitet på innemiljö och energianvändning, säger Peter Neuberg, regionchef på Skanska Sverige AB.

Avsikten är att husen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– HSB Bostad AB har sedan länge ett gott samarbete med Skanska vilket ger mycket goda förutsättningar för hög kvalitet och nöjda medlemmar i HSB Bostadsrättsföreningen Safiren, säger Sara Albrecht, affärsområdeschef Nyproduktion HSB Bostad.

Byggandet av de nya husen inleds i maj i år och lägenheterna ska vara färdiga för inflyttning etappvis mellan vintern och sommaren 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige