Image
Castellum samarbetar med HSB i Jubileumshuset.
Castellum samarbetar med HSB i Jubileumshuset. Bild: DinellJohansson

HSB och Castellum lanserar innovativ hub

Bolag Med fokus på gemenskap och sociala ytor, coworking och servicekoncept vill HSB skapa en attraktiv mötesplats i entréplanet i Jubileumshuset i Hagastaden, Stockholm. Hubben ska utvecklas i nära samarbete med Castellum, som också får ansvaret för de kommersiella delarna av fastigheten.
Publicerad den 3 April 2019

Castellum går in som projektpartner till HSB Bostad i två kvarter i Hagastaden, där Castellum kommer att uppföra, äga och förvalta samtliga kommersiella ytor. Ytorna uppgår till uppskattningsvis cirka 10 000 kvadratmeter.

Projektsamarbetet avser kvarter 11 och 12 i Hagastaden som båda kommer att innehålla bostäder och kontor. Castellum träder in som projektpartner till HSB Bostad och därigenom med ansvar mot Stockholms stad för genomförandet av kontorsytorna i markanvisningen. Sammantaget är byggrätten för kontor cirka 10 000 kvadratmeter BTA (cirka 8 000 kvadratmeter LOA) innefattande butikslokaler i bottenplan. Bedömd totalinvestering i detta skede är cirka 550 miljoner kronor, varav förvärvet av byggrätterna beräknas uppgå till cirka 200 miljoner kronor. Planerad byggstart är 2022 med inflyttning tidigast 2024. I dagsläget finns inga tecknade hyresavtal.

Castellum kommer att utveckla de kommersiella delarna av Jubileumshuset, som kontor på de tre första våningsplanen och koncept för coworking. Att utveckla Jubileumshusets hub, och fylla husets entréplan med innehåll, ska HSB och Castellum göra gemensamt. Ett unikt mervärde ska skapas genom delningstjänster, gemensamma arbets- och mötesplatser, mobilitetstjänster, restaurang, och träning.

– Vi vill skapa en banbrytande boendemiljö och ge Jubileumshuset ett socialt och digitalt nav. En inkluderande yta och en naturlig mötesplats som skapar synergier och ger mervärde till alla som bor, vistas och arbetar i Jubileumshuset. Det känns väldigt inspirerande att kroka arm med Castellum. En vass kommersiell aktör och en spännande samarbetspartner som både kompletterar och utmanar oss, säger Jonas Erkenborn, vd för HSB Bostad.

– I mötet mellan vår erfarenhet av att skapa framgångsrika och innovativa arbetsplatser och HSBs nästan hundraåriga erfarenhet av att skapa det goda boendet uppstår verkligt spännande möjligheter att tillsammans ta ett nytt steg. Vi utvecklar nästa generations arbetsplats med användbara samarbetsverktyg och effektiva tjänster för att hantera livspusslet. En ny typ av plats, där människor och företag erbjuds växa och utvecklas och där nya möten uppstår, säger Henrik Saxborn, vd Castellum.

Jubileumshuset uppförs i Hagastaden i samband med HSB:s hundraårsjubileum år 2023.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige