Image
Mattias Lundström, vd, HSB Norr och Maria Adlers, vd Pitebo på Norrstrand i Piteå.
Mattias Lundström, vd, HSB Norr och Maria Adlers, vd Pitebo på Norrstrand i Piteå. Bild: HSB

HSB Norr och Pitebo planerar nyproduktionsprojekt

Bygg/Arkitektur HSB Norr och Pitebo planerar för ett gemensamt nyproduktionsprojekt med bostäder i flerfamiljshus på Norrstrand i Piteå. Planen är att bygga cirka 120 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter.
Publicerad den 11 September 2021

Pitebo och HSB lämnat in ett yttrande till Piteå kommun som ett förslag till att utöka området runt Nördfjärden i Piteå med bostadsbebyggelse.
– Vi är oerhört inspirerade av det här samarbetet och tror att vi tillsammans kan skapa en attraktiv boendemiljö som kan locka många olika hyresgäster och bostadsrättsinnehavare. Projektet kommer sannolikt även att locka en och annan inflyttare till Piteå, säger Maria Adlers, vd, Pitebo.
Piteå kommun har som mål att befolkningsmängden, under de kommande åtta åren, ska växa med nästan 4 000 personer. Det innebär att vi i en nära framtid behöver bygga i runda tal 2 000 nya bostäder för att kunna möta den ambitionen. Det vill Pitebo och HSB Norr vara med och bidra till genom detta projekt.

Det gemensamma förslaget innefattar ett nytt bostadsområde på Norrstrand, ett centrumnära och lugnt område som är tilltalande för många. Projektets skisser, så som de ser ut idag, rymmer 116 lägenheter fördelat på fyra huskroppar med sex, åtta och tio våningar, på en plats som till största del upptas av en grusplan idag. Hälften av lägenheterna planeras att bli hyresrätter och den andra hälften bostadsrätter. Husen och lägenheterna kommer att präglas av miljö- och klimatmedvetenhet och hålla en hög standard. Gestaltning och boendemiljö kommer att utgå från den vackra platsen med ambition att förstärka den gröna parkkänslan.

– HSB vill gärna bygga nya bostadsrätter för våra medlemmar och bosparare i ett av Piteås attraktivaste lägen. Att det dessutom inte har byggts nyproduktion av bostadsrätter i Piteå sedan 1990-talet känns ännu mer spännande. Vi är väldigt positiva till samarbetet med PiteBo och har etablerat en förtroendefull dialog, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige