Image
Spinneriet i Lindome.
Spinneriet i Lindome. Bild: Simon Johansson

HSB köper mark vid Spinneriet i Lindome

Transaktioner HSB förvärvar del av fastigheten Mölndal Annestorp 3:30 av Spinneriet Lynghem AB, som ägs av Venturi Fastigheter. Planen är nu att tillsammans driva arbetet med detaljplanen för att utveckla destinationen och området genom att varligt förädla Spinneriet och dess verksamheter.
Publicerad den 2 September 2022

Fastigheten ligger i området kring Spinneriet i Lindome, som idag är ett populärt utflyktsmål nära Göteborg och endast 15 minuter från Mölndals innerstad. I Spinneriet, som byggdes 1907, finns en historisk fabriksmiljö med kreativa verksamheter, butiker, förskola och den populära restaurangen Lilla Spinneriet.
– Spinneriet är ett intressant område med stor potential att utvecklas till en fantastiskt plats att bo och leva på, samtidigt som den unika fastigheten och destinationen utvecklas. Med hållbara bostäder som harmoniserar med befintlig bebyggelse kommer området bli helt fantastiskt, säger Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling på HSB.

Kombinationen av det naturnära läget med många rekreationsområden och gröna ängar och djupa skogar, innebär att HSB ser en stor potential att locka såväl yngre som äldre och barnfamiljer till ett hållbart boende vid Spinneriet. Med ett tillskott av bostäder och park för evenemang skapas det dessutom ett liv och flöde kring de gamla fabrikslokalerna och en fantastisk bostadsmiljö.
– Vi är glada att välkomna en stark partner som HSB för att tillsammans driva detaljplanearbetet och utveckla området. Tillskottet av nya bostäder med kvalitet och uttryck som harmoniserar med de gamla fabriksbyggnaderna kommer att stärka destinationen ytterligare, säger Erik Fischer, vd för Venturi Fastigheter.

Satsningen är ett gemensamt projekt för HSB Göteborg och HSB Mölndal. Fastigheten köps genom ett aktieförvärv, där HSB Göteborg och HSB Mölndal äger hälften vardera i ett gemensamt handelsbolag. Planen är att i samverkan bygga cirka 160 nya bostadsrätter i området kring Spinneriet i Lindome.
– Markförvärvet rimmar väl med vår strategi och vi ser fram emot att tillsammans med Venturi Fastigheter vara med och utveckla nya bostäder på historisk mark för HSBs medlemmar, säger Lena Josgård.

Detaljplan för området fattades av Mölndals Kommunstyrelseden 17 maj 2022 och beräknad planstart sker i början av 2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige