Image

Hotell i Piteå nominerat till Årets Bygge

Bygg/Arkitektur Nybyggda Kust Hotell & Spa i Piteå nomineras till Årets Bygge 2017.
Publicerad den 7 Mars 2017
Kust Hotell & Spa. Bild: Ettelva Arkitekter
Kust Hotell & Spa.

Det 15 våningar och 53 meter höga hotellet är en av norrlandskustens högsta byggnader.

– Vi är väldigt glada för nomineringen. Det har varit en intensiv resa och enormt upplyftande att samarbeta med så engagerade byggherrar som syskonen Christina och Roland Skoog, vilka brinner för sin stad och sin trakt. Hotellets gestaltningskoncept "från fjäll till kust", som flirtar med timmerflottningen och livet längs Pite älv, visade sig också fungera hela vägen från den stora skalan till den lilla, helt suveränt, säger Cecilia Hörngren, uppdragsansvarig arkitekt på Ettelva Arkitekter.

Ettelva Arkitekter står för gestaltningen av Kust Hotell & Spa, och systerföretaget Mer står för utformning av inredningen.

– Kust Hotell & Spa har sedan det öppnades uppmärksammats både nationellt och internationellt. Nomineringen till Årets Bygge 2017 är ytterligare ett kvitto på att vi lyckats skapa något utöver det vanliga. Hotellets starka designkoncept i kombination med den lokala förankringen har visat sig vara en avgörande framgångsfaktor säger Cecilia Bejdén, vd på Mer.

– Det är fantastiskt att vår hotellsatsning slagit så väl ut. Responsen har överträffat våra förväntningar och vi ser ett fortsatt stort intresse. Kust Hotell & Spa är inte bara ett hotell. Det är en byggnad som lyfter en stad och ett område. Det är ett projekt som engagerar en hel region, säger Christina Skoog, vd på privatägda Skoogs-koncernen som ligger bakom projektet.

Svensk Byggtjänst och Byggindustrin står bakom priset, som varje år nominerar 20 byggprojekt i Sverige som presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form. En expertjury tar sedan vid och utser en segrare.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige