Image

Hornstulls stadsdelscentrum klart

Bygg/Arkitektur I dag klockan 11 slår Hornstulls stadsdelscentrums 39 butiker och restauranger upp portarna. Bonnier Fastigheter ligger bakom handelsplatsen, som är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt i samarbete med Stockholms stad och SL.
Publicerad den 26 April 2013
Långholmsgatan, Hornstull. Bild: Bonnier
Långholmsgatan, Hornstull.

Förutom den 11 000 kvadratmeter stora handelsplatsen har Stockholms stad skapat två nya torg och SL har uppgraderat sin tunnelbanestation enligt sitt koncept ”Mötesplats SL”.

Dessutom har Bonnier Fastigheter tidigare utvecklat cirka 13 000 kvadratmeter moderna kontor.

Målsättningen är att vara den naturliga mötesplatsen för de 30 000 boende i närområdet samt för arbetande och resenärer som passerar Hornstull.

- Hornstull har på bara några år förvandlats till en attraktiv mötesplats med närhet till butiker, mysiga restauranger och kommunikationer. Resultatet är ett lyft för hela Södermalm som gett trevligare omgivningar för de som bor och arbetar i kvarteren och för alla de som dagligen passerar Hornstull på väg till och från jobbet, säger Regina Kevius, stadsbyggnadsborgarråd.

-Det här är ett oerhört viktigt projekt för oss och vi är så klart stolta över hur lyckad hela stadsdelsutvecklingen blivit. Målet har varit att göra Hornstull till en trygg plats med förbättrad tillgänglighet, att tillföra service till området och inte minst att göra det till en naturlig mötesplats. Med facit i hand tycker jag att vi har lyckats bra, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige