Image

Hon ska leda Culture Casbah-projektet

Karriär Petra Sörling, närmast från HSB Sundsfastigheter, blir vd för Rosengård Fastighets AB, som driver Culture Casbah-projektet i Malmö.
Publicerad den 19 April 2017
Petra Sörling. Bild: HSB
Petra Sörling.

Petra Sörling är sedan 2013 chef för HSB Sundsfastigheter i Malmö. Dessförinnan arbetade hon som marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Vi är mycket glada att det är Petra Sörling som ska leda det nya bolaget. Uppdraget är att i kombination med en god förvaltning genomföra ett av Sveriges största och mest intressanta stadsutvecklingsprojekt – Culture Casbah – och på så sätt stärka Rosengård och Malmö. Petra har en bred erfarenhet och är väl meriterad för uppgiften, säger Terje Johansson, ordförande i Rosengård Fastighets AB, tillika vd i MKB Fastighets AB.

– Jag är stolt över att få möjligheten att ta mig an detta uppdrag. Att få göra skillnad och vara en del av att bygga ihop Malmö känns mycket stimulerande, säger Petra Sörling, som börjar sin nya tjänst den 1 augusti.

Den 1 september beräknar Rosengård Fastighets AB att tillträda fastigheterna i Rosengård, som MKB Fastighets AB tidigare har sålt till bolaget. Fram till dess att Rosengård Fastighets AB har anställt egen personal kommer MKB Fastighets AB att bistå med tjänster inom förvaltning och administration.

Culture Casbah-projektet drivs av Rosengård Fastighets AB som ägs av Balder, Heimstaden, MKB och Victoria Park AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige