Image

Hon blir ny stadsarkitekt i Stockholm

KARRIäR Karolina Keyzer, 44 år, har anställts som ny stadsarkitekt i Stockholms stad. Hon kommer närmast från Wingårdh Arkitektkontor där hon har varit anställd sedan 1997. Karolina är utbildad arkitekt från KTH och har tidigare arbetat hos Ove Hidermark Arkitektkontor och Rosenbergs Arkitektkontor. Hon tillträder tjänsten den 23 augusti.
Publicerad den 28 April 2010

- Som stadsarkitekt kommer Karolina Keyzer att ha en nyckelroll i utformandet av framtidens Stockholm. Stadsarkitektens roll blir allt viktigare och jag ser fram emot att arbeta med Karolina Keyzer i hennes viktiga arbete som bl.a. kommer att inbegripa en ny arkitekturstrategi för Stockholm, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

- Det är med stor glädje jag efter sommaren tar mig an det viktiga uppdraget som stadsarkitekt i Stockholms stad. Just nu är många processer igång där Stockholms unika karaktär kommer att tillföras nya lager. Det är en fantastisk uppgift att få delta i arbetet där staden behåller och utvecklar en stadsbild i världsklass, säger Karolina Keyzer.

- Stockholms stad är i stor förvandling med många stora projekt som påverkar stadens utseende. Därför är det viktigt att Stockholms stad satsar på att få nya impulser utifrån. Karolina Keyzer är därför ett bra val, hon har bred erfarenhet och stor kunskap från många viktiga projekt runt om i Sverige, säger stadsbyggnadsdirektör Susanne Lindh.

Stockholms förste stadsarkitekt var Nicodemus Tessin den äldre som tillträdde år 1661.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige