Image

Hon blir ny förbundsordförande i HGF

Karriär Hyresgästföreningens valberedning har enigt beslutat föreslå Marie Linder som ny förbundsordförande i Hyresgästföreningen. Val av ny ordförande kommer att ske vid Hyresgästföreningens stämma i Visby den 14 juni då nuvarande ordförande Barbro Engman avgår efter 14 år.
Publicerad den 11 April 2014
Marie Linder. Bild: Hyresgästföreningen
Marie Linder.

Marie Linder är 51 år och kommer från Tyresö utanför Stockholm. Hon har varit aktiv i Hyresgästföreningen i över 20 år och har de senaste fyra åren varit ordförande i sin lokala hyresgästförening i Tyresö. Hon sitter dessutom i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse sedan två år tillbaka. Marie Linder är kommunikationschef på LO.

- Jag känner mig väldigt glad, stolt och ödmjuk inför att ha fått valberedningens förtroende. Jag kommer med glädje att ställa upp om stämman utser mig till förbundsordförande den 14 juni, säger Marie Linder.

- Att vara ordförande för Hyresgästföreningen och representera mer än en halv miljon medlemshushåll är ett av de finaste uppdrag jag kan tänka mig. Jag kommer jobba hårt för allas rätt till en god bostad.

- Jag känner mig redo att ta över stafettpinnen från Barbro Engman och anta den fantastiskt roliga utmaning det är att representera en av Sveriges största och bästa folkrörelser, säger Marie Linder.

- Marie Linder har ett starkt engagemang, i bostadspolitiken och för Hyresgästföreningen som folkrörelse. Marie har stor erfarenhet av att leda och utveckla folkrörelsearbete både lokalt och nationellt. Till det kommer hennes kunskap och förmåga som kommunikatör. Hon är dessutom en kunnig och slagkraftig opinionsbildare, säger Peter Nilsson, valberedningens sammankallande.

- En enig valberedning är övertygad om att Marie Linder är den bäst lämpade att leda Hyresgästföreningen in i framtiden, säger Peter Nilsson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige