Image

Home Properties backar om kritiserat hotellbygge

BYGG Home Properties ändrar planerna för lyxhotellet i det gamla posthuset i Göteborg. De två svarta dubbeltornen på 13 och 15 våningar bakom posthuset kan nu i stället bli ett hus på tolv våningar.
Publicerad den 23 April 2008

Tillbyggnaderna bakom det gamla posthuset har stött på hård kritik, och nu har Home Properties backat.

- Projektet kommer fortfarande att få 550 hotellrum, men vi har bett arkitekterna ta fram ett alternativ. Gestaltningsfrågor väcker alltid kritik, tornen var ännu högre från början, säger Per-Olof Karlsson, fastighetschef hos Home Properties, till GP.

Arkitekten Magnus Månsson har tagit fram analysskisser, för att pröva om kommunens och länsstyrelsens synpunkter går att tillmötesgå med en annan typ av byggnad.
- Det är ett jättestort beslut att pröva nya alternativ, men vi måste undersöka var det går att spara, säger Månsson till GP.

Omprövningen innebär att projektet försenas minst ett halvår. Kanske kommer de ursprungliga tornen ändå att byggas, men med billigare lösningar. Alternativet med ett tolvvåningshus som knyter an till den gamla posten ska också granskas av alla parter.

- Hittills finns bara en första skiss, där det alternativa huset placerats mitt på gården. Det ser lite nättare ut jämfört med de tidigare tornen, och sticker inte ut lika långt mot Åkareplatsen. Nu börjar vårt arbete med att bearbeta det nya alternativet, säger stadsbyggnadsdirektör Lars Ivarson till GP.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige