Image

Höjda betyg gav 76 elever sommarjobb hos MKB

Bolag MKB:s projekt ”Biljett till framtiden” – organiserad läxhjälp till alla elever i årskurs 8 och 9 på Värner Rydénskolan i Rosengård – hade som morot att erbjuda sommarjobb till alla elever som ville vara med i projektet, och som dessutom höjde minst ett betyg. Nu väntar två veckors sommarjobb i bolagets bostadsområden för 76 elever.
Publicerad den 17 Juni 2015

Därutöver ska ytterligare 20 ungdomar från ”Ung i sommar” sommarjobba hos MKB.
110 elever tecknade avtal om ”Biljett till framtiden” i slutet av januari i år. De har fått kvalificerad läxhjälp, två dagar i veckan, tre timmar varje gång, under handledning av student från högskola eller universitet. För att locka så många som möjligt erbjöd MKB två veckors sommarjobb till alla som fullföljde läxhjälpen hela terminen och som höjde sig i minst ett av sina betyg.

– Jag är glad att så många som 76 elever, av 80 sökande, kommer att sommarjobba hos oss i sommar. Att få arbetslivserfarenhet, något att skriva om i sitt CV är viktigt för ungdomarna. Det ger självförtroende och framtidstro. Igår hade vi introduktionsmöte med alla sommarjobbarna då vi skrev anställningskontrakt och gick igenom arbetsuppgifter, tider och annan viktig information, säger Anna Heide, CSR-chef hos MKB.

Värner Rydénskolan har under lång tid kämpat med låga skolresultat. Fler än hälften av eleverna går ut med ofullständiga betyg i kärnämnena. Med projektet ”Biljett till framtiden” tog MKB ett initiativ för att stärka satsningen på skolan i Rosengård. Målet var fler godkända elever i kärnämnena. I höstas hade 34 procent av niorna godkänt i kärnämnena. Nu när vårterminens betyg är satta har andelen elever med godkänd gymnasiebehörighet höjts till 61,8 procent, för de nior som deltog i läxhjälpen under vårterminen.

– Vi har nått målet med att fler elever går ut med godkända betyg nu jämfört med i höstas. Det är fler elever som har blivit behöriga till gymnasiet vilket är en stor vinst för många, inte minst för eleverna själva. Klimatet på skolan har blivit lugnare, tack vare läxhjälpen och en mängd andra insatser som har gjorts under våren. Eleverna fokuserar på att plugga, det har blivit norm att vara med i läxhjälpen, konstaterar Liselotte Nilsson, rektor på Värner Rydénskolan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige