Image

Hög nyproduktion hos MKB

Bygg/Arkitektur MKB satsar hårt på nyproduktion. I år färdigställs 385 hyresbostäder och i veckan slöts ett avtal om ytterligare 300 nya hyresbostäder, det enskilt största projektet sedan miljonprogrammet.
Publicerad den 28 November 2014

I år färdigställs 385 hyresbostäder av MKB Fastighets AB i Malmö. Inte sedan 1974 har bolaget producerat lika många lägenheter förutom 2002 (405 lägenheter).

Rekordnivåerna nås med start idag då drygt 90 hushåll flyttar in i Sofielund, centralt i Malmö. Tidigare i veckan slöts ett avtal om ytterligare 300 nya hyresbostäder, det enskilt största projektet sedan miljonprogrammet.

– Bostadsmarknaden i Malmö är het, såväl vi som privata aktörer påbörjar produktion av hyresbostäder i både Hyllie och Västra Hamnen de kommande månaderna. Vi vet att hyresrätten är attraktiv för många olika kundgrupper, därför är det glädjande att vi lyckas förse marknaden med riktigt många hyresbostäder för de som bor och vill flytta till Malmö, säger Terje Johansson, vd för kommunala MKB.

Behovet av nya bostäder i Malmö är betydande. Som en av Sveriges största fastighetsägare har MKB ett vidsträckt ansvar för att det byggs nya hyresbostäder. I tisdags tecknade MKB avtal med NCC om 300 nya lägenheter i Limhamn. Investeringen för de två nya kvarteren beräknas uppgå till 650 miljoner kronor och är det enskilt största projektet sedan miljonprogrammet på 60 och 70-talen.

– Satsningen i Limhamn är ett steg för oss att nå 500 nybyggda lägenheter per år. Vår bild är att hyresrättsmarknaden i Malmö kommer att fortsätta attrahera många aktörer både när det gäller nyproduktion och framtida fastighetsaffärer. MKB:s ambition är också att bredda utbudet och bygga varierat med olika hyresnivåer så att fler hushåll kan efterfråga en nybyggd bostad, säger Terje Johansson.

Fakta färdigställd nyproduktion 2014:
Hyllie 93 hyresbostäder
Dalaplan 56 hyresbostäder
Sofielund 158 hyresbostäder
Västra hamnen 52 hyresbostäder
Persborg 2 hyresbostäder
Kvarteret Boken 6 hyresbostäder
Kvarteret Trumpeten 11 hyresbostäder
Kvarteret Ögonlocket 3 hyresbostäder

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige