Image

Henry Magnusson ny regionchef i Norrland

Karriär Henry Magnusson har utsetts till ny regionchef för Hyresgästföreningen region Norrland.
Publicerad den 5 November 2013
Henry Magnusson. Bild: Hyresgästföreningen
Henry Magnusson.

Han tillträder 7 januari 2014. I dag arbetar han som Nationell Affärsutvecklingschef Offentlig Sektor vid Samhalls huvudkontor. Han har också en gedigen ledarerfarenhet som direktör vid Försäkringskassan, kommunchef i Bodens kommun samt förhandlingschef och personalchef inom Telia. Han har en fil kand-examen och en utbildning i företagsledning vid IFL.

- Jag är mycket glad att Henry Magnusson börjar som regionchef, säger Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson i en kommentar. Vi får en mycket bra ledare med gedigen ledarerfarenhet och stort engagemang för våra idéer.

- Henry Magnusson har haft en rad ledande befattningar och har ett brett kontaktnät som kommer att vara till stor nytta för oss. Henry är också dokumenterat duktig på målstyrning, säger Jan Johnsson.

Henry Magnusson kommer även att medverka i det nationella övergripande ledningsarbetet och ingå i Hyresgästföreningens ledningsgrupp, HLG.

- Jag känner mig glad och förväntansfull inför min nya uppgift. Det ska bli roligt att få träffa och arbeta tillsammans med Hyresgästföreningens medarbetare och förtroendevalda. Tillsammans ska vi arbeta för våra medlemmars bästa, samtidigt som vi skapar ett bra samarbete med hyresvärdar och andra aktörer i regionen som påverkar bostadspolitiken. Maximal nytta för våra medlemmar är vårt fokus i regionen, säger Henry Magnusson.

- Ett bra boende till en rimlig kostnad är viktigt för människor i vårt samhälle. I dag byggs alldeles för få hyresrätter. Bristen på hyresrätter minskar rörligheten på arbetsmarknaden och vi har en situation där unga tvingas bo kvar hemma hos sina föräldrar för att de inte hittar någonstans att bo.

- Lika problematiskt är det för dem som inte har råd att bo kvar efter hyreshöjningar vid renoveringar. Jag har ett stort samhällsengagemang och ser bostadspolitiken som en viktig del av välfärden, säger Henry Magnusson.

Henry Magnusson efterträder Jonny Eriksson, som har varit regionchef i 23 år och nu går i pension. Region Norrland är till ytan största region i Sverige med 37 000 medlemmar, 600 förtroendevalda och 40 anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige