Image

Henningson-Gruppen och Ruag bygger ny rymdfabrik i Linköping

Transaktioner Ruag Space expanderar sin verksamhet i Linköping genom att bygga en ny rymdfabrik tillsammans med Henningson-Gruppen som nu etablerar sig i staden.
Publicerad den 23 Juni 2016
Investeringen uppgår till 100 miljoner kronor. Bild: Ruag Space
Investeringen uppgår till 100 miljoner kronor.

Jönköpingsbaserade Henningson-Gruppen köper befintlig fastighet och ytterligare mark av Saab Group som är tidigare ägare och hyresvärd till Ruag Space. Tillsammans kommer Henningson-Gruppen och Ruag Space att bygga en ny fabrik för framtida rymdprodukter i direkt anslutning till befintlig anläggning. Investeringen uppgår till 100 miljoner kronor. Det första spadtaget för den nya rymdfabriken togs förra veckan av Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson.

– Att vi nu kan expandera så här kraftigt är inte bara ett styrkebesked på tillväxten inom rymdbranschen utan även på vår förmåga att konkurrera på en internationell högteknologisk marknad med Linköping som bas, säger Jörgen Remmelg, chef på Ruag Space i Linköping.

– Vi är glada över att vara tillbaka som en fastighetsaktör i Linköping och att få Ruag som en långsiktig, stabil hyresgäst passar väl in i vår fastighetsportfölj, säger Henrik Laurelii, operativt ansvarig på Henningson-Gruppen i Jönköping.

AP Fastighetstransaktioner har varit rådgivare i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige