Image
Hemsö utvecklar samhällsfastighet i Karlastaden.
Hemsö utvecklar samhällsfastighet i Karlastaden. Bild: Hemsö

Hemsö utvecklar samhällsfastighet i Karlastaden

Bygg/Arkitektur I den framväxande stadsdelen Karlastaden i Göteborg utvecklar Hemsö en samhällsfastighet för utbildning, vård och omsorg. Investeringen uppgår till cirka 400 miljoner kronor. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Folkuniversitetet, som är den första hyresgästen.
Publicerad den 30 September 2021

I den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg utvecklar Hemsö en fastighet för samhällsservice i nära samarbete med Serneke. Det aktuella kvarteret Capella består av två delar med varierad bebyggelse. Hemsö kommer att utveckla lokaler för bland annat vård, utbildning och omsorg, med en uthyrningsbar yta på cirka 10 000 kvadratmeter.
– Jättekul att Folkuniversitetet ger Hemsö förtroendet när de ska samlokalisera sina skolor och det är dessutom positivt att vi nu kan och starta byggnationen i Karlastaden. Folkuniversitetet bidrar till en trygg och levande stadsdel i och med deras breda verksamhet som pågår under både dag- och kvällstid, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.
– Hösten 2023 flyttar Folkuniversitetets anrika skolor Balettakademien och KV Konstskola till Hemsös nybyggda lokaler på Lindholmen, där vi också kommer att erbjuda ett brett urval kurser och kulturarrangemang. Vi ser fram emot en satsning på kultur och folkbildning som bidrar till att skapa en levande miljö i området, säger Stig-Olov Blixt, stiftelserektor vid Folkuniversitetet i Göteborg.

Folkuniversitetet kommer att hyra cirka 3 200 kvadratmeter i byggnadernas bottenvåningar, med en option på att fördubbla sina ytor, och ytterligare hyresgäster förväntas presenteras inom kort. Byggstart är planerad till hösten/vintern 2021 och byggnaden beräknas stå klar 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige