Image
Hemsö utvecklar åt Internationella engelska skolan i Trelleborg.
Hemsö utvecklar åt Internationella engelska skolan i Trelleborg. Bild: Modellrepro, Mölnlycke

Hemsö utvecklar ny skola i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Hemsö har tilldelats mark i Trelleborg för att utveckla en ny grundskola, förskola samt en idrottsanläggning. Grundskolan kommer att ge plats för 700 elever i årskurserna F-9 samt fritids. Investeringen uppgår till drygt 400 miljoner kronor. Ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Internationella engelska skolan för den nya grundskolan.
Publicerad den 24 April 2020

Nybyggnationen avser förutom grundskolan även en förskola för 160 barn samt en idrottsanläggning. Den nya skolan etableras i ett nytt utvecklingsområde i östra delen av Trelleborg.
– Det är glädjande att vi tillsammans med Trelleborgs kommun och Internationella engelska skolan kan tillgodose behovet av nya utbildningsplatser samt en ny idrottsanläggning i en stad som växer med flera spännande utvecklingsprojekt, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.
– Skola och utbildning är ett av kommunens viktigaste arbetsområden. Att våra ungdomar har fler valmöjligheter för att kunna stå ännu starkare för framtiden är viktigt – detta är en riktig milstolpe för kommunen, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande (M), Trelleborgs kommun.

Skolbyggnaden utgörs av tre våningsplan och omfattar cirka 7 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta inklusive förskolan. Idrottshallarna utgör en separat byggnad och ligger i nära anslutning till grundskolan. Avsikten är att Trelleborgs kommun ska hyra idrottsanläggningen.
– Vi ser fram emot att vara del av den nysatsning som Trelleborg gör på området Fagerängen och att ge ökad möjlighet för eleverna att påverka sin framtid. Vi är stolta över det förtroende vi fått och ser fram emot att bidra till kommunens utbildningssatsning med en internationellt präglad skola av hög kvalitet, säger Anna Sörelius Nordenborg, vd för Internationella engelska skolan.

Byggstart är beräknat till tredje kvartalet 2020 och den nya skolan beräknas stå klar till starten av läsåret 2022/23.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige