Image
Ljungskileskolan.
Ljungskileskolan. Bild: Liljewall Arkitekter

Hemsö utvecklar grundskola i Ljungskile

Bygg/Arkitektur Hemsö utvecklar en ny F-9 grundskola med en fullstor idrottshall samt en mindre idrottssal i Ljungskile. Den nya skolan ska ge plats för cirka 1 000 elever. Ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Uddevalla kommun.
Publicerad den 15 Juni 2022

Skolan omfattar cirka 14 000 kvadratmeter och delas upp i två separata skolbyggnader. Årskurserna 7-9 är belägna i anslutning till idrottsdelen och årskurserna F-6 är belägna i anslutning till matsalen och tillagningsköket.

– Vi är stolta över att få utveckla en ny fin och modern skola i Ljungskile och vi ser fram emot fortsatt gott samarbete med Uddevalla kommun. Vi är glada att få bidra med nya skolplatser och idrottsmöjligheter i ett växande Ljungskile, säger Johanna Nyström, projektutvecklare på Hemsö.

Skolan är det tredje projektet i Hemsös samverkansavtal med Uddevalla kommun som fått ett genomförandebeslut. Byggnationen sker i två etapper. Den första etappen är byggnaden för årskurs 7-9 inklusive idrottsdelen. Planerad byggstart är under hösten 2023 och etappen beräknas vara färdigställd under 2025. Den andra etappen är byggnaden för årskurs F-6, som planeras färdigställas två år senare. Hemsö förvärvar den mark där den befintliga Ljungsskileskolan står idag.

– Ljungskile är en expansiv tätort i Uddevalla kommun och detta är ett steg att möta en ökande befolkning och behov av nya skollokaler. Vi kommer dessutom att kunna erbjuda en idrottshall i full storlek på gångavstånd för många samt möjlighet för idrottslivet att få tillgång till centralt belägna lokaler utanför skoltiden. Satsningen kommer många av Ljungskileborna till gagn, säger Malin Krantz, kommundirektör i Uddevalla kommun.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige