Image

Hemsö tilldelas ny markanvisning för Barkarby sjukhus

Bygg/Arkitektur Hemsös planerade sjukhus i Barkaby flyttas till ny plats på grund av ändringar i tunnelbaneanläggningen.
Publicerad den 18 Oktober 2016
Veddesta. Bild: Hemsö
Veddesta.

Hemsö tecknade i augusti 2014 en avsiktsförklaring med Järfälla kommun avseende uppförande av ett sjukhus i Barkarby. En viktig parameter i valet av plats för sjukhuset var närhet till den planerade tunnelbanan i Barkarby. Föreslagna förändringar i utformningen av tunnelbaneanläggningen har nu föranlett en ny lokalisering av sjukhuset.

– Tanken med Barkarby Sjukhus är att det ska bli det första i sitt slag som är anpassat till landstingets Framtidsplan för hälso- och sjukvården. Det ska samla alla nödvändiga specialiteter och faciliteter på en plats för de boende i Stockholms nordvästra del. Därför är det är viktigt att det ligger i nära anslutning till den planerade T- baneuppgången, pendeltåg och bussar vid Barkarby station, säger Hemsös vd Per Berggren.

Den nya markanvisningen ligger i det område som kallas Veddesta industriområde och omfattar en byggrätt om 40 000 – 50 000 kvadratmeter. Utöver sjukhuset ingår också ett äldreboende.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige