Image
Hemsös vd Nils Styf.
Hemsös vd Nils Styf. Bild: Hemsö

Hemsö tänker utveckla kommunal grundskola i Hässleholm

Bygg/Arkitektur Hemsö och Hässleholms kommun avser att teckna ett samarbetsavtal för att anpassa tidningen Norra Skånes tidigare lokaler till skolverksamhet.
Publicerad den 24 Januari 2023

Den nya skolan kommer att vara en skola från förskoleklass upp till årskurs 9. Ambitionen är att skolan ska vara klar för inflyttning hösten 2025/26.
– Vi är glada över att få utveckla en ny och modern kommunal skola och därmed bidra till nya skolplatser i ett växande Hässleholm. Att vi återbrukar det vi kan av de tidigare kontorslokalerna och behåller befintlig stomme gör att projektet får ett tydlig hållbarhetsfokus. Vi ser fram emot samarbetet med Hässleholms kommun, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

– Hässleholms Montessoriskola med 280 elever har länge haft ett högt söktryck och vi välkomnar den här överenskommelsen och möjligheten att på sikt ta emot fler som söker till skolan, säger Stefan Larsson (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

– Det gläder oss att vi på sikt kan öka möjligheten att ta emot fler elever till denna attraktiva utbildning, säger Hanna Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

Skolan kommer att vara belägen i området Norden, centralt i Hässleholm.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige