Image

Hemsö storköper i Finland

Transaktioner Hemsö köper en portfölj med 15 vård- och äldreomsorgsfastigheter i Finland. Fastighetsvärdet ligger på cirka 100 miljoner euro, motsvarande cirka 855 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Februari 2014
Per Berggren. Bild: Hemsö
Per Berggren.

Säljare är Trevian Care I Ky, som har haft Tenzing som rådgivare.

Fastigheterna ligger till hälften i Helsingforsregionen och resterande främst i större finska städer. Hyresgästerna består av en kommunal aktör och ett antal väletablerade privata operatörer. Största hyresgäst är Esperi Care följt av Mediverkko. Återstående genomsnittlig löptid på hyreskontrakten är cirka sju år.

- Det här är vår andra affär i Finland på kort tid och förvärvet är ett led i vår tillväxtstrategi, säger Hemsös vd Per Berggren.

Fastigheterna i den förvärvade portföljen rymmer framförallt lokaler för äldreomsorg och vård. Uthyrningsbar yta är totalt närmare 40 000 kvadratmeter.

- Vår långa erfarenhet av att äga och förvalta samhällsfastigheter innebär att vi kan bidra med specialistkompetens vad gäller att förvalta och utveckla lokaler för vård, skola och äldreomsorg säger Gustav Björkman, chef strategi och transaktion på Hemsö.

Tillträde är beräknat till början på mars 2014. Förvärvsrådgivare har varit Leimdörfer och Castrén & Snellman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige