Image
Hemsö säljer bostäderna i Nodhuset till kommunala Hyresbostäder i Norrköping och påbörjar därmed byggnationen av tredje etappen i Sandbyhov.
Hemsö säljer bostäderna i Nodhuset till kommunala Hyresbostäder i Norrköping och påbörjar därmed byggnationen av tredje etappen i Sandbyhov.

Hemsö säljer bostäderna i Nodhuset och påbörjar tredje etappen i Sandbyhov

Transaktioner Hela detaljplanen för Sandbyhov i Norrköping har vunnit laga kraft och Hemsö påbörjar nu byggnationen av det så kallade Nodhuset. Det nya huset ska inrymma vårdlokaler för Region Östergötland samt 42 hyreslägenheter som Norrköpings kommunägda bostadsbolag, Hyresbostäder, köper för 108 miljoner kronor.
Publicerad den 21 September 2018
Hemsö säljer bostäderna i Nodhuset till kommunala Hyresbostäder i Norrköping och påbörjar därmed byggnationen av tredje etappen i Sandbyhov. Hemsö säljer bostäderna i Nodhuset till kommunala Hyresbostäder i Norrköping och påbörjar därmed byggnationen av tredje etappen i Sandbyhov.

Hemsö fortsätter utvecklingen av Sandbyhov och skapar vårdlokaler till Region Östergötland samt hyresrätter i det så kallade "Nodhuset". Huset består även av lokaler för folktandvård samt butiker och hela projektet har en uppskattad investeringskostnad om 230 miljoner kronor. I projektet ingår också byggnation av 42 hyreslägenheter samt garage. Bostadsbolaget Hyresbostäder kommer att förvärva hyresrätterna för 108 miljoner kronor vid färdigställandet. Totalt får Nodhuset en yta på 9 000 kvadratmeter.

Nodhuset blir tio våningar högt och de första tre planen över marknivå är avsedda för vårdverksamhet med viss yta för kommersiella ändamål. Resterande sju plan ovanpå bottendelen blir hyresrätter.

Byggnationen av Nodhuset påbörjades under sommaren 2018 och beräknas vara klart i juli 2020. Ambitionen är att uppnå Miljöbyggnad Silver.

- Nu fortsätter vi att utveckla området och skapar en modern stadsdel med lokaler för samhällsservice. Kombinationen av vårdlokaler, kommersiella ytor och hyresrätter i samma byggnad ser vi som en attraktiv lösning i framtidens stadsdelar. Vi har haft ett mycket givande samarbete med kommunen när vi har arbetat fram detaljplanen och vi är glada över att nu kunna erbjuda hyresrätterna till Hyresbostäder, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

- Vi är glada och nöjda med att kunna bidra till Sandbyhovs utveckling genom denna affär. Vi har länge velat öka vår närvaro och kunna erbjuda hyresrätter på norr, och med Hemsö som byggherre och framtida granne får vi en kompetent och bra samarbetspartner, säger Gunnar Boquist, vd på Hyresbostäder.

I den första etappen av stadsplaneprojektet i Sandbyhov har Hemsö färdigställt ett kommunalt äldreboende i januari 2018. Under andra kvartalet påbörjades omvandlingen av Apelgården samt Ekhöjden till nya skolor med ett planerat slutdatum i juli 2019.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige