Image

Hemsö och Sveanor i miljardsatsning i Huddinge

Bygg/Arkitektur Hemsö och norska Sveanor bygger ett 35 000 kvadratmeter stort utbildnings- och forskningscenter vid Karolinska Huddinge. KTH blir den största hyresgästen.
Publicerad den 24 Januari 2014

Satsningen beskrivs vara i miljardklassen och byggstart förväntas ske i augusti.
Lokalerna beräknas vara färdigställda sommaren 2016.

Uppförandet sker via det av Hemsö och Sveanor gemensamt ägda projekt- utvecklingsbolaget TKV AB.

- Det här är ett stort projekt för Hemsö som stärker Sveriges infrastruktur för utbildning. Att skapa lokaler för viktiga utbildningsinstitutioner som KTH och Röda Korsets högskola känns oerhört inspirerande, säger Hemsös vd Per Berggren.

- Technology for Health är Sveanors första stora projekt i en rad av life science.satsningar de kommande åren. Samarbetet med Hemsö i detta projekt är strategiskt avgörande, säger Sveanors vd Steinar Stokke.

Projektets första etapp avser 20 000 kvadratmeter lokaler för utbildning och forskning. När Technology for Health är färdigställt kommer byggnaderna totalt att omfatta 35 000 kvadratmeter lokaler för forskning, vård och utbildning. Hyresgäster blir huvudsakligen KTH och Röda Korsets högskola.

- En viktig anledning till att KTH väljer att samla sina verksamheter i Technology for Health är att stärka samverkan med Karolinska universitetssjukhuset och att ytterligare öka samarbetet med Karolinska Institutet, Södertörns högskola och Röda Korsets högskola och därmed uppnå synergier mellan sjukvård, forskning och utbildning, säger Peter Gudmundson, rektor på KTH.

- Med den framtida inriktningen för Röda Korsets Högskola är det viktigt för oss att vara en del av det framväxande Technology for Health säger Tommy Löfgren, rektor vid Röda Korsets Högskola.

Flemingsberg i Huddinge kommun har de senaste åren vuxit fram som ett mycket bra läge för aktörer som vill ta del av den senaste forskningen och delta i utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård.

- Huddinge kommun välkomnar etableringen. Att ännu fler smarta hjärnor kommer att verka och utvecklas i Flemingsbergs innovativa kunskapsmiljö är naturligtvis väldigt positivt för utvecklingen av den regionala stadskärnan säger Daniel Dronjak Nordqvist, kommunstyrelsens ordförande, Huddinge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige