Image
Nils Styf.
Nils Styf. Bild: Hemsö.

Hemsö köper samhällsfastigheter i Örebro

Transaktioner Hemsö förvärvar en förskola belägen i stadsdelen Vivalla i Örebro kommun. Förskolan har fem avdelningar för barn i åldrarna 1–5 år med kommunen som hyresgäst. Hyresavtalet har en kvarstående hyreslängd om cirka sex år. Hemsö förvärvar även ett vård-och omsorgsboende som är under byggnation. Den totala investeringen uppgår till cirka 285 miljoner kronor.
Publicerad den 2 December 2020

Den kommunala förskolan "Författaren" som förvärvats uppfördes 2016 och är belägen i utkanten av mångkulturella Vivalla. Hemsö förvärvar även ett vård-och omsorgsboende av NCC som är under byggnation i det närliggande området Bettorp. Säljare av förskolan är det lokala byggbolaget NA Bygg som uppfört förskolan i samarbete med kommunens fastighetsbolag Örebroporten.
– Vi vill öka vår närvaro i Örebro och etablera oss som en långsiktig fastighetsägare av samhällsfastigheter och vi ser fram emot kommande samarbeten med kommunen. För oss är det viktigt att kunna bidra till den sociala infrastrukturen även i socialt utsatta områden, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Stadsdelen Vivalla är utpekad som ett socialt utsatt område med stort utanförskap och hög arbetslöshet. Idag finns cirka 1 000 barn mellan 1–5 år i Vivalla. Av dessa går cirka 250 barn varken i kommunal eller fristående förskola.

Det nya vård- och omsorgsboendet inrymmer 80 vård- och omsorgsplatser samt sex gruppbostäder och tillhörande gemensamhetslokaler. Byggnationen beräknas vara färdigställd i slutet av 2021 då Örebro kommun blir hyresgäst med ett 15-årigt hyresavtal i samband med Hemsös tillträde.

Vård- och omsorgsboendet kommer att få miljöcertifiering Miljöbyggnad Silver med solcellsanläggning på taket.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY