Image
Jens Nagel.
Jens Nagel. Bild: Victoria Park

Hemsö köper rättsfastighet i Tyskland

Transaktioner Hemsö utökar fastighetsportföljen i Tyskland och förvärvar en utbildningsfastighet för rättsväsendet i Wiesbaden. Investeringen uppgår till cirka 700 miljoner kronor och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med tyska staten.
Publicerad den 6 April 2020

Hemsö ökar antalet fastigheter inom kategorin rättsväsende och förvärvar ett utbildningscentrum för federala polisväsendet. Byggnaden är totalrenoverad under 2019 och numera specialanpassad för polisiär verksamhet.

– Med förvärvet breddar vi vårt ägande av samhällsfastigheter i Tyskland och vi är mycket nöjda med att öka vårt bestånd av rättsfastigheter. Sedan tidigare äger vi mest äldreboenden men vi inriktar oss även på fastigheter inom utbildning och rättsväsende, säger Jens Nagel, Tysklandschef på Hemsö.

Med förvärvet äger Hemsö fem fastigheter inom rättsväsende i Tyskland. Totalt äger och förvaltar Hemsö samhällsfastigheter med ett fastighetsvärde på drygt åtta miljarder kronor i landet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige