Image

Hemsö köper äldreboende och förskola i Finland

Transaktioner Hemsö köper ett äldreboende och en förskola under uppförande i Esbo. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 127 miljoner kronor.
Publicerad den 15 December 2016

Köpet sker inom det ramavtal som tecknades med YIT i juni 2016. Förskolan ligger i Esbo i Helsingforsregionen och omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 1 140 kvadratmeter.

Hyresgäst är Tenava Päiväkodit Oy, en av de största privata förskoleoperatörerna i Finland. Äldreboendet som ligger i Tammerfors omfattar en yta om cirka 3 430 kvadratmeter och hyresgäst är Attendo Oy. I båda fastigheterna löper hyreskontrakten på 15 år.

– Transaktionerna är de första som genomförs under det ramavtal som vi tecknade med YIT i juni. De två fastigheterna är nybyggda med moderna och trivsamma lokaler. Vi uppskattar ramavtalets totala underliggande fastighetsvärde till runt 75 miljoner euro, så vi fortsätter att expandera i Finland med god fart, säger Jarkko Leinonen, Hemsös fastighetschef i Finland.

Fastigheterna beräknas vara färdigställda den 1 augusti 2017 respektive den 1 november 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige