Image
Hemsö gör ny affär i Finland.
Hemsö gör ny affär i Finland. Bild: Hemsö

Hemsö genomför nytt Finlandsköp

Transaktioner Hemsö förvärvar en fastighet för ombildning till ett kommunalt familjecenter i Esbo utanför Helsingfors. Fastigheten kommer att genomgå en omfattande renovering och ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Esbo stad. Den totala investeringen uppgår till cirka 22 miljoner euro.
Publicerad den 9 Mars 2021

Fastigheten har en uthyrbar yta om 4 900 kvadratmeter och är belägen i Esbo centrum som ingår i Helsingforsregionen. Det planerade familjecentret kommer att drivas av Esbo stad och samlar all typ av hjälp och stöd för barnfamiljer i samma byggnad. Hit flyttar bland annat mödravårdscentraler, familjerådgivning, barnrehabilitering och familjesocialt arbete.
– Samarbetet med Esbo stad är extra roligt för oss då det är vår första fastighet med staden som hyresgäst. Vi hoppas på flera goda samarbeten då kommunen kommer att växa de kommande åren, säger Simo Karjalainen, projektutvecklingschef på Hemsö.

Hemsö kommer att påbörja en omfattande ombyggnation av byggnaden med start under mars 2021. Projektet beräknas vara färdigställt våren 2022 då lokalerna överlämnas till hyresgästen och då hyresavtalet börjar löpa.
– För närvarande är stadens barn- och familjeservice utspritt på flera adresser i staden. Det nya familjecentret samlar all service så att barn och familjer kan få den hjälp de behöver på ett enda ställe. Samtidigt vill vi förbättra samarbetet mellan de olika professionerna, säger Mari Ahlström, direktör för social- och familjeservice i Esbo.

Esbo är en starkt växande kommun, den näst största kommunen i Finland efter Helsingfors stad med cirka 290 000 invånare. Förnyelsen av Esbo centrum kommer att fortsätta i stor utsträckning med målet att bli ett modernt och bekvämare stadscentrum med nya bostäder, verksamheter och arbetstillfällen. Pågående satsningar på infrastruktur samt kollektivtrafikförbindelser förbättrar området kontinuerligt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige