Image
Hemsös vd Nils Styf.
Hemsös vd Nils Styf. Bild: Hemsö

Hemsö förvärvar äldreboende i Tyskland

Transaktioner Hemsö utökar sin portfölj och förvärvar ett äldreboende i Brandenburg an der Havel i Tyskland. Investeringen uppgår till 19,8 miljoner euro.
Publicerad den 16 Februari 2022

Äldreboendet är beläget i delstaten Brandenburg väster om Berlin. Boendet rymmer 124 platser som är fördelat på 58 enkelrum och 33 dubbelrum. Det finns också tio lägenheter för stödboende samt tolv rum för intensivvård och en fysioterapipraktik.
– Under de senaste åren har vi utökat vår förvärvsstrategi till att omfatta utbildningsinstitutioner som skolor och idrottshallar, men vård- och äldreomsorgsfastigheter är fortfarande vår kärnverksamhet i Tyskland. Totalt har vi nu 72 fastigheter inom segmentet äldreomsorg, säger Jens Nagel, Tysklandschef på Hemsö.

Byggnaden är över 140 år gammal och är kulturminnesmärkt. Den varsamma renoveringen har resulterat i ett modernt och välfungerande vårdboende. Hållbara byggelement som naturstensgolv och invändig isolering av träfiberpaneler ger äldreboendet ett modernt uttryck.

Hyresdurationen är 17 år och hyresgäst är RENAFAN.

Hemsös totala tyska portfölj med 85 fastigheter inom äldreboende, utbildning och rättsväsende uppgår till cirka 460 000 kvadratmeter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige