Image
Raoul Wallenbergsskolan finns redan i Järvastaden (tv). Nu har Hemsö, med Anna Marand som projektutvecklingschef, fått marktilldelning för att bygga en kompletterande Raoul Wallenbergskola i Solna.
Raoul Wallenbergsskolan finns redan i Järvastaden (tv). Nu har Hemsö, med Anna Marand som projektutvecklingschef, fått marktilldelning för att bygga en kompletterande Raoul Wallenbergskola i Solna.

Hemsö får marktilldelning för högstadieskola i Solna

Bygg/Arkitektur Hemsö har tilldelats mark i området Bagartorp i Solna för utveckling av en ny högstadieskola. Skolan ska bli ett komplement till den befintliga Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden.
Publicerad den 25 Februari 2019

Solna stad har upplåtit mark till Hemsö för etablering av en ny högstadieskola som komplement till Raoul Wallenbergskolan (RWS) F-6 skola i Järvastaden. RWS F-6 skola i Järvastaden invigdes 2017 och utvecklades och ägs av Hemsö. Den nya skolan blir belägen i Bagartorp i norra Solna och ska möta behovet av nya högstadieplatser i den växande stadsdelen.

? Det är glädjande att vi åter igen får förtroendet av kommunen att utveckla en ny skola i Solna. Vi har haft ett mycket bra samarbete med både kommunen och Raoul Wallenbergskolan sedan tidigare och hoppas nu få fortsätta arbetet med den nya skolan tillsammans, säger Anna Marand, projektutvecklingschef på Hemsö.

? Vi är också mycket glada över att få fullfölja vårt värderingsdrivna skolkoncept med den "röda tråden", från förskola till grundskolans högstadium. Det är också riktigt spännande och roligt att genom vårt "skolan mitt i byn"-koncept få bidra till en vidareutveckling av stadsdelen Bagartorp till glädje för elever i Järvastaden och Bagartorp, säger RWS vice vd Eva Arfwedson.

Hemsö planerar att utveckla den nya högstadieskolan på samma sätt som RWS i Järvastaden enligt konceptet "skolan mitt i byn", och skolan kommer att ha hälsoprofil och plats för cirka 360 elever.

Det nya högstadiet kommer att ligga centralt i norra Solna där det finns goda kommunikationer med bussar och pendeltåg. Den nya högstadieskolan beräknas stå klar till augusti 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige