Image
Hemsös finanschef Jonas Rosengren.
Hemsös finanschef Jonas Rosengren. Bild: Istock/Hemsö

Hemsö emitterar 500 miljoner euro

Ekonomi/Finansiering Hemsö emitterar 500 miljoner euro inom ramen för befintligt EMTN-program.
Publicerad den 13 Januari 2021

Obligationen löper i sju år med en fast räntekupong om noll procent. Kreditmarginalen uppgår till 0,45 procent. Orderboken uppgick till cirka 1 600 MEUR. Obligationen är den tredje som Hemsö emitterar på den publika marknaden i EUR vilket gör Hemsö till en etablerad aktör på den europeiska kapitalmarknaden.

– Hemsö har ett naturligt behov av finansiering i euro med anledning av vår tillväxt i Finland och Tyskland och med denna emission fullföljer vi vår strategi att bredda bolagets investerarbas och ytterligare diversifiera upplåningen. Obligationen blev övertecknad 3,2 gånger till en attraktiv räntenivå vilket visar på ett stort intresse för Hemsö som bolag och vår stabila affärsmodell, säger Jonas Rosengren, finanschef på Hemsö.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige