Image

Hemfosa på väg att storköpa av Corallen

Transaktioner Hemfosa förhandlar med Castellum om att köpa samtliga Corallens 53 fastigheter i Värnamo och Växjö samt en fastighet av Eklandia i Göteborg.
Publicerad den 11 November 2014

Affären omfattar fastigheter till ett värde av cirka två miljarder kronor.

Hemfosa Fastigheter genomför nu en teknisk, legal och finansiell due diligence av fastighetsbeståndet som består av totalt cirka 280 000 kvadratmeter.

Köpeavtal beräknas kunna ingås senare i november.

- Vi söker kontinuerligt tillväxtpotential i vårt fastighetsbestånd. Affären, om den genomförs, innebär en förädling av portföljen och ger fortsatta förutsättningar att leverera tillväxt på lång sikt, i linje med vårt högt ställda mål, säger Castellums vd Henrik Saxborn.

- Genom affären får Castellum ökade möjligheter till nya investeringar.

- Castellum kommer fortsätta att utvecklas från samma utgångspunkter som tidigare – med kassaflödesfokus, kundfokus genom lokala organisationer och genom att arbeta med både låg finansiell och operationell risk.

Eklandia och Corallen är dotterbolag till börsnoterade Castellum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige