Image

Hemfosa köper samhällsfastigheter – säljer ur transaktionsportföljen

Transaktioner Hemfosa köper, i fyra separata affärer, 13 samhällsfastigheter för 420 miljoner kronor. Samtidigt säljer bolaget fastigheter för 140 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Februari 2015
Lars Thagesson Bild: Hemfosa
Lars Thagesson

Merparten av samhällsfastigheterna är belägna i Västra Götaland med Uddevalla kommun och Västra Götalandsregionen som stora hyresgäster och verksamheter såsom vård, skola och äldreboenden. Övriga samhällsfastigheter återfinns i Nynäshamn, Skövde respektive Österåker.

- Det är fyra separata affärer med privata fastighetsbolag, säger Hemfosas COO Lars Thagesson.

Samtidigt genomförs avyttringar till ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 140 miljoner kronor där fastigheter ur kontors-, logistik- och transaktionssegmenten sålts på orterna Uppsala, Gävle, Umeå och Eksjö. Också här rör det sig om fyra separata affärer med privata fastighetsbolag.

- Vi prioriterar samhällsfastigheter och går mot allt mindre risk. Samtidigt kommer vi inte att lämna det andra, det vi kallas transaktionsportföljen. Ser vi möjligheter till bra affärer, som med Castellum i Småland, tar vi chansen, säger Lars Thagesson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige