Image

Hemfosa köper i Sverige och Finland

Transaktioner Hemfosa fortsätter sin etablering i Finland och köper en samhällsfastighet i Åbo till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 158 miljoner kronor. I Sverige köps tre skolfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 98 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2016

Affären i Åbo omfattar en fastighet belägen i centrala Åbo som har en total uthyrningsbar yta på 6 863 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd med Åbo Kommuns socialkontor som hyresgäst. Avtalslängden uppgår till cirka 17 år och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka tolv miljoner kronor. Fastigheten genomgår för närvarande en totalrenovering som förväntas vara färdig till den 1 januari 2017. Säljare är Åbo Teknologifastigheter.

Köpet i Sverige omfattar tre skolfastigheter, två i Falkenberg och en i Älmhult, till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 98 miljoner kronor och en total uthyrningsbar yta om 4 164 kvadratmeter. Fastigheterna är fullt uthyrda till främst skolaktörer med Thoren Framtid AB som största hyresgäst. Den genomsnittliga avtalslängden uppgår till cirka tolv år och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka åtta miljoner kronor. Bernström & Partners var rådgivare till säljaren.

– Vi är nöjda med att kunna genomföra ytterligare förvärv av bra samhällsfastigheter med etablerade hyresgäster inom samhällssektorn med långa hyresavtal. Det är extra roligt att vi tar ett steg vidare på den finska marknaden, där vi gjorde våra första förvärv för ett år sedan och nu etablerat en egen närvaro. Vi är rustade för fler förvärv på alla våra tre marknader, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige