Image

Hemfosa köper för halv miljard i Sundsvall

Transaktioner Hemfosa köper två fastigheter om cirka 33 000 kvadratmeter i Sundsvall. Underliggande fastighetsvärde uppgår till 582 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Maj 2014
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

Säljare är Akademiska Hus som därmed lämnar Sundsvall.

– Vi är mycket nöjda med överenskommelsen. Hemfosa är sedan tidigare etablerade på Sundsvallsmarknaden och har en långsiktig syn på fastighetsägande, och vi är övertygade om att de kommer att utveckla fastighetsbeståndet på ett framgångsrikt sätt i samarbete med hyresgästerna, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus Region Norr.

De två fastigheterna, Åkroken 1 och Västhagen 1, är centralt belägna i Sundsvall och är fullt uthyrda till Mittuniversitetet, Internationella Engelska Skolan samt SCA Research. Hemfosa äger efter förvärvet fastigheter med cirka 92 000 kvadratmeter uthyrningsbar area i Sundsvall.

– Förvärvet av Mittuniversitetets och Engelska skolans lokaler i Sundsvall är i linje med Hemfosas strategi att växa inom segmentet samhällsfastigheter. Vi ser fram emot att utveckla området ytterligare tillsammans med hyresgästerna, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Leimdörfer var säljarens rådgivare i affären.

Och Kilpatrick Townsend biträdde Hemfosa i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige