Image
Anna Alsborger.
Anna Alsborger. Bild: Hemfosa

Hemfosa köper för 465 miljoner i Finland

Transaktioner Hemfosa har förvärvat en kontorsportfölj i Esbo och Helsingfors med övervägande andel samhälls¬hyresgäster till ett underliggande fastighetsvärde cirka 465 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Juli 2019

Med detta förvärv och den affär som genomfördes i juni stärker Hemfosa sin närvaro i Helsingforsområdet, i linje med bolagets strategiska satsning på den finska marknaden.

Hemfosa har förvärvat fem fastigheter där Esbo stad och Helsingfors stad tillsammans står för 82 procent av hyresvärdet. Fyra fastigheter är belägna i Esbo och en fastighet i Helsingfors, samtliga väl belägna med goda trafikförbindelser. Uthyrningsbar yta uppgår till cirka 21 100 kvadratmeter. Uthyrningsgraden uppgår till 85 procent och återstående avtalslängd är 5,7 år. Årliga hyresintäkter uppgår till 4,5 miljoner euro, motsvarande cirka 47,5 miljoner kronor.

Fastigheterna tillträddes den 1 juli 2019.
– Med ytterligare en affär i Helsingforsområdet stärker vi Hemfosas ställning som samhällfastighetsägare i Finland, helt i linje med vår satsning på den finska marknaden. Fastigheterna har dessutom utvecklingspotential med möjligheter till ökad uthyrning och framtida projekt, säger Anna Alsborger, transaktionschef på Hemfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige