Image

Hemfosa-JV hyr ut vid Gardermoen

Uthyrning Hemfosas och Aspelin Ramms gemensamma projekt Helsehuset på Gardermoen Campus är nu fullt uthyrt.
Publicerad den 18 December 2015

JV-bolaget Gardermoen Campus Utvikling (GCU) tecknade i oktober 2015 avtal om utveckling av ett lokalmedicinskt center på norska Gardermoen Campus nära Oslo, i direkt anslutning till det specialistsjukhus som bolaget påbörjade byggnation av i september i år. Detta så kallade Helsehus är nu fullt uthyrt, bland annat till vårdverksamhet för invånare i fyra närliggande kommuner.

GCU tecknade redan vid projektstart ett 30-årigt hyresavtal som innefattar drift och underhåll med Ullensaker kommun avseende drygt hälften av den totala projektytan, för vårdverksamhet till närliggande kommuner. Nu är hyresavtal tecknade även för övriga ytor i fastigheten. Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke (LHL), föreningen som kommer att driva specialistsjukhuset intill, har valt att förlägga sitt huvudkontor till Helsehuset och har tecknat ett 25-årigt hyresavtal om cirka 2 800 kvadratmeter.

Övriga hyresgäster är PTØ, ett behandlingscenter för barn och unga med till exempel cerebral pares, samt Vitus Apotek som båda har tecknat tioåriga hyresavtal.

- Investeringarna i utveckling av nya vårdfastigheter i det expansiva området Gardermoen Campus är ett bra komplement till det bestånd av samhällsfastigheter som vi har förvärvat i Norge. Vi är glada att nu ha hyresavtal med etablerade norska vårdaktörer för återstående ytor i det lokalmedicinska centret som beräknas stå klart i början av 2018, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Gardermoen Campus Utvikling (GCU) ägs av Hemfosa och fastighetsutvecklingsföretaget Aspelin Ramm Eiendom. Hemfosas ägarandel uppgår till 65 procent. Planen för campusområdet, som ligger i nära anslutning till Oslos flygplats Gardermoen, är att det på sikt ska utgöra en betydande kompetenspark inom hälsa och vård och omfatta verksamheter inom forskning och utbildning, kontor, butiker, restauranger och service.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige