Image

Hemborg blir chef för NCC Housing Sverige

Karriär Fredrik Hemborg har utsetts till affärsenhetschef för NCC Housing Sverige från maj 2015. Han efterträder Mattias Lundgren som kommer att fortsätta i en roll på koncernnivå inom NCC med ansvar för strategi samt förvärv och samgåenden för NCC-koncernen.
Publicerad den 22 Januari 2015
Fredrik Hemborg. Bild: NCC
Fredrik Hemborg.

Fredrik Hemborg är för närvarande ansvarig för region Stockholm, NCC Housing Sverige, en tjänst som han tillträdde i juni 2013, efter fyra år som regionchef i Stockholm för NCC Property Development. Fredrik Hemborg har också innehaft ett antal tjänster inom projektutveckling på NCC, både för den kommersiella verksamheten och bostadsverksamheten.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Fredrik Hemborg till ledningsgruppen för affärsområdet Housing. Han tar med sig långvarig och värdefull erfarenhet från bostadsutvecklingsbranschen i Sverige, och har också varit delaktig i NCC:s pågående resa mot förändring och införandet av den nya strategin, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Housing.

Mattias Lundgren, kommer att fortsätta i en roll på koncernnivå inom NCC med ansvar för strategi samt förvärv och sammangåenden för NCC-koncernen. Mattias Lundgren tillträder sin nya tjänst den 1 maj.

– Mattias Lundgren har gjort ett utmärkt arbete inom NCC Housing. Jag skulle vilja passa på att tacka honom för hans insatser för bostadsverksamheten. Mattias har mångårig erfarenhet av olika områden och från andra tjänster inom NCC, och jag är övertygad om att han kommer att bli en stor tillgång i sin nya roll, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef, NCC Housing.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige