Image

Helt nytt bostadsområde i Märsta

BYGG Mer än 150 nya bostäder ska byggas i området Ekilla i Märsta. Det beslutade Sigtuna kommun under tisdagen.
Publicerad den 22 Januari 2008

- Vi fortsätter att utveckla och expandera Märsta. Särskilt glädjande är att vi kan göra det möjligt för fler att bygga sitt eget hus. Det var längesedan kommunen kunde erbjuda så många tomter till tomt- och småhuskön, säger kommunalrådet Anders Johansson (s).

Det nya bostadsområdet Övre Ekilla får en planerad byggstart till 2009. Området avrundar Märsta i nordväst. Idag består området av i huvudsak åkermark men eftersom den tangerar en viktig kulturmiljö med bland annat närbelägna Droppsta gård tar kommunen fasta på att bebyggelsen harmonierar med kulturlandskapet.

Marken ägs idag av Sigtuna kommun som säljer det delområde som ska bebyggas med småhus till JM AB för närmare 40 miljoner kronor. JM AB står också för kostnaderna för att ta fram detaljplanen. Självbyggartomterna säljs därutöver direkt av Sigtuna kommun och erbjuds först de personer som finns i kommunens tomt- och småhuskö. Dessutom kommer mark att säljas för produktion av hyresrättslägenheter.

- Sigtuna kommun är inne i en mycket positiv utveckling där befolkningen ökar kraftigt. Genom att bygga både småhus och hyresrättslägenheter gör vi det möjligt för kommuninvånarna att byta bostad och för ännu fler att flytta hit, avslutar kommunalrådet Anders Johansson (s).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige