Image

Helt ny stadsdel byggs i Södertälje

BYGG Nu på lördag åker spaden i jorden för en helt ny stadsdel i Södertälje - Glasberga sjöstad. Den nya stadsdelen kommer att rymma sammanlagt cirka 600 nya bostäder.
Publicerad den 23 Januari 2008

Markägare och projektledare för Glasberga sjöstad är Fastighetsbolaget Glasberga KB, som är samägt av JM, Riksbyggen, Södertälje kommun och Telge Bostäder.

De 500-600 nya bostäderna som ska byggas är fördelade på mindre flerfamiljshus, gruppbyggda hus och villor.

Den första etappen består av cirka 40 enfamiljshus och beräknas vara inflyttningsklar under 2008/2009. I denna etapp bygger JM och Riksbyggen ett 20-tal villor vardera, färdiga för inflyttning. Etapperna kommer att byggas efterhand, utan att det vidare arbetet påverkar de redan etablerade områdena i någon större utsträckning.

Mycket energi läggs vid att skapa vackra och tydliga gaturum. Tillsammans med träd och häckar kan husen bilda "småtorg" eller slingrande stråk.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige