Image

Helsingborg satsar i orostider

Bygg I de oroliga tiderna bygger Helsingborgs stad som aldrig förr. - Det är en väldigt medveten strategi, säger Kärnfastigheters vd Lars O Peterson.
Publicerad den 5 Januari 2012

Den stora pjäsen är Helsingborg Arena, men också utöver denna satsas det stort i Helsingborg just nu.

– Det är stora pengar, men det är också stora pjäser vi bygger. Arenan för 400 miljoner, skola på Tågaborg för 150 miljoner, vårdboende på Råå för mer än 100 miljoner, förnyelse av Pålsjöhemmet för också över 100 miljoner, säger Lars O Peterson till P4 Kristianstad.

Årets investeringar ligger på en halv miljard kronor – ingen tillfällighet enligt Peterson.

– Det är en väldigt medveten strategi när det gäller förnyelsen av vårdboenden, där vi för ett antal år sedan såg att konjunkturen gick ner och att det fanns kapacitet på marknaden, och då är det lämpligt att bygga sådant som ändå ska byggas i samhällets regi, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige