Image

Heimstaden premiärköper i Nederländerna

Transaktioner Efter en tids marknadsanalys har Heimstaden genomfört sin första transaktion i Nederländerna. Fastigheten ligger i Utrecht och består av mindre lägenheter i nära anslutning av universitetet. Utrecht är Nederländernas fjärde största stad och ligger cirka 35 km söder om Amsterdam och fastigheten ligger i nära anslutning till både motorvägen och stadskärnan.
Publicerad den 15 Oktober 2018
Heimstaden köper i Utrecht. Bild: Heimstaden
Heimstaden köper i Utrecht.

Fastigheten består av 4 478 kvadratmeter boarea med 131 lägenheter samt 128 parkeringsplatser. Köpeskillingen var 22,75 miljoner euro, motsvarande cirka 236 miljoner kronor, och transaktionen genomfördes som bolagsaffär. Tillträde beräknas ske i innevarande kvartal och finansieras genom befintlig kassa och upptagande av nya lån.

? Vi har under en längre tid analyserat marknaden i Nederländerna och denna fastighet är den första som passar in i våra kriterier. Priserna har stigit de senaste åren i Nederländerna men priserna i flera av de städer vi studerat ser fortfarande attraktiva ut och Nederländerna har en stabil hyresmarknad. Fastigheten har förutom små lägenheter, vilket vi gillar, även en väldigt låg vakansgrad och det är något vi gillar och ger oss alla förutsättningar för en fördelaktig investering, säger Magnus Nordholm, vice vd för Heimstaden.

Heimstadens rådgivare har varit Colliers (Danmark) samt Immo Finance.

Säljarna är Nederländska investeringsfirman Hof Capital. Säljarna har rådgivits av JLL.

Houthoff advokatbyrå har agerat legal rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige