Image

Heimstaden köper sex fastigheter i Gävle

Transaktioner Heimstaden har ingått avtal med Svedinger Fastigheter om att köpa sex centralt belägna fastigheter i Gävle. Fastighetsvärdet uppgår till 200 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Januari 2018
Heimstaden köper i Gävle. Bild: Heimstaden
Heimstaden köper i Gävle.

– Med denna affär så fortsätter vi att bygga upp vår portfölj och får möjligheten att stärka vår position ytterligare i centrala Gävle. Vi uppskattar att vi har fått möjligheten att ta över så fina fastigheter från ett gediget bolag som Svedinger, säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.

– Vi är nöjda över att kunna sälja till Heimstaden och vi är övertygade om att våra fastigheter och hyresgäster kommer i mycket goda händer hos detta välrenommerade och professionella fastighetsbolag, säger ägarna till Svedinger Fastigheter.

Fastigheterna består av cirka 17 500 kvadratmeter uthyrbar yta och innehåller 186 lägenheter.

Tillträde kommer att ske den 1 mars.

Nordier Property Advisors har haft uppdrag att avyttra fastigheterna å Svedinger Fastigheters vägnar. Transaktioner har genomförts som bolagsaffär. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige