Image

Heimstaden köper bostadsbestånd i Malmö

Transaktioner Heimstaden köper i två affärer 16 bostadsfastigheter innehållande 340 lägenheter i Malmö.
Publicerad den 28 Maj 2015
Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall. Jagten 6 är en av fastigheterna som Heimstaden köper i Malmö. Bild: Heimstaden
Jagten 6 är en av fastigheterna som Heimstaden köper i Malmö. Jagten1. Bild: Heimstaden
Jagten1.

I den ena affären säljer bolaget Möllekällan 15 fastigheter (där Jagten 1 och 6 på bilderna ingår) med 314 lägenheter och ett antal mindre lokaler om totalt 21 300 kvadratmeter.

I den andra affären säljer Tensor Fastighets AB fastigheten Yrket 3 på Möllevången innehållande 26 lägenheter.

Parterna har valt att inte kommunicera köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till 550-600 miljoner kronor.

- Med dessa förvärv kompletterar vi vår redan starka närvaro med ytterligare 340 lägenheter i ett av Malmös mest centrala, attraktiva och spännande områden. I en tid då de flesta försäljningar i dessa områden sker till bostadsrättsföreningar är det glädjande att få möjlighet att förvärva detta samlade bestånd, säger Patrik Hall, Heimstadens vd.

- I Möllevången stärker vi nu vår ställning ytterligare och kan erbjuda än fler charmiga hyreslägenheter i innerstaden, där du som boende på Möllevången går till Citytunneln på två-fem minuter och 18 minuters tågresa senare når Kastrup och Köpenhamn, fortsätter Patrik Hall.

Tillträde sker före sommaren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige