Image

Hedquist: Avnotering inte aktuell

Bolag Bostadsrätternas ordförande Lennart Hedquist, tillika styrelseordförande i SBC, gör klart att det inte är aktuellt att avnotera SBC från börsen. Detta med anledning av det bud som aktieägarna i SBC har att ta ställning till.
Publicerad den 6 September 2013

– En avnotering skulle innebära att det inte längre skulle föreligga budplikt om/när en stor ägare ökar sitt innehav till över 30 procent. En avnotering blir även negativ för aktieägare på grund av att det då även bli svårare att handla med aktien, säger Lennart Hedquist.

– För fysiska aktieägare är en avnotering en nackdel eftersom det skulle innebära att det inte längre blir möjligt att ha SBC-aktien på ett investeringssparkonto, som bland annat kan vara förmånligt ur skattesynpunkt. En avnotering är också problematisk för en fond som har aktier i SBC, eftersom det vid en avnotering inte längre skulle finnas daglig kurssättning.

– Sammanvägt är alltså nackdelarna med en avnotering stora i ett bolag som SBC med idag cirka 1 500 aktieägare. Bostadsrätterna, som är huvudägaren i bolaget SBC, motsätter sig mot denna bakgrund efter samråd med andra större ägare ett eventuellt förslag till avnotering under nuvarande förhållanden. Därmed är inte avnotering aktuell.

I övrigt hänvisar Bostadsrätterna till tidigare rekommendation till aktieägare att inte godta Aprioris bud med hänvisning även till det enhälliga uttalandet från styrelsen i SBC. Aktiekursen är dessutom idag högre än budnivån, vilket talar för att aktieägare inte bör acceptera Aprioris bud.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige