Image

Hebas förvaltningsresultat upp åtta procent

Bolag Heba redovisar ett förbättrat förvaltningsresultat med 8 procent för 2014. Utdelningen höjs till 1,30 kronor (1,20).
Publicerad den 19 Februari 2015

Hyresintäkterna uppgick till 267,3 (247,8) miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet uppgick till 102,7 (95,3) miljoner kronor.

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 114,3 (118,9) miljoner kronor och på räntederivat till -55,9 (21,0) miljoner kronor.

Substansvärdet uppgick till 86 (83) kronor per aktie.

Styrelsen föreslår en utdelning om 1,30 (1,20) kronor per aktie.

- Förvaltningsresultatet och driftnettot för 2014 ökade med cirka 8 procent jämfört med föregående år. Driftskostnaderna har påverkats positivt av våra energieffektiviseringar avseende värme, lägre el-priser och en snöfattig vinter. Våra investeringar har lett till högre intäkter och den låga räntan har påverkat vårt finansnetto positivt, skriver Lennart Karlsson i vd-ordet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY